Sunny Beach, the place to be voor iedereen die houd van SUPER gezellig feesten. Over het gehele boulevard zijn er gezellige clubs, bars en strandtenten te vinden waar het er tot in de late uurtjes gezellig gefeest wordt. Ook zijn elke week outdoor events waar veel bekende dj’s het feestje op een andere LEVEL brengen! De opkomst is groot voor de outdoor events dus zorg dat je er snel bij bent en koop je kaartjes snel! Zorg dat je het NIET mist en zorg dat je er dit jaar bij bent! Sunny Beach ligt aan de Zwarte Zee en is een van de meest populaire badplaatsen van Bulgarije. Ieder jaar neemt de Nederlandse toeristen stroom toe, dit is logisch als je kijkt naar de vele Nederlands georiënteerde bars en clubs.

Een dagje chillen op het strand? Dat kan ook, aan het 8 km lange zandstrand is hier zeker de ruimte voor! Het boulevard en de Flowerstreet, het hart van Sunny Beach! 8 Kilometer lang met strandtenten en restaurants die de gehele dag open zijn. Paralel aan deze straat heb je direct de hotels waar ‘s ochtends niet veel te doen is. ‘S middags openen verschillende kleine winkeltjes hun deuren en wordt er een lange markt op gebouwd. Het boulevard loopt paralel aan het strand, hier achter zijn de gelegen hotels. Met wat geluk heb je een hotel met uitzicht over het strand en word je ‘s ochtends wakker met een heerlijk zonnetje! Over Hotels hoef je je geen zorgen te maken, er zijn in Sunny Beach rond de 650 hotels waarvan een groot deel zelfs splinter nieuw is. Wil je gebruik maken van onze vroeg boek kortingen?

Het weer
Voor de bestemming Sunny Beach vlieg  je vanuit Nederland naar Bourgas in 3 uur. Het tijdsverschil is 1 uur later dan in Nederland maar dan ben je ook wel in een totaal andere wereld! Sunny Beach heeft een zeer aangename temperatuur, in het hoogseizoen valt er bijna nooit regen en schijnt de zon er ruim 10 uur per dag! Dus genoeg tijd om lekker in het zonnetje te liggen! Om de avond goed te starten moet je natuurlijk een goede bodem leggen om stevig te kunnen feesten tot in de ochtend uren! Dit kan je doen bij verschillende restaurants en fastfood ketens, er is meer dan genoeg keuze! Van BBQ-restaurants tot KFC en van MAC tot Subway.

Valuta
Zoals je denk ik  al weet zit Bulgarije niet in het EU dus heeft het een andere valuta. In Bulgarije word er betaald met Bulgaarse lev. Gelukkig krijg je meer Bulgaarse lev voor een euro; 1 euro is 1.96 Bulgaarse lev. De kosten van een hamburger is 5 Lev dus kom je ongeveer op 2.50 euro, niet duur als je beseft dat je op een prachtige badplaats bent! Ook is het gebruikelijk dat je na het eten een fooi van 10% neerlegt.

Waterparken
Er zijn 2 waterparken die ongeveer gelijk opgegaan qua prijs en wat er te doen is. In deze parken is er veel beveiliging, dit zijn aardige mensen die opletten of er niemand verdrinkt. De meeste beveiligers zijn Nederlands, dit puur omdat Nederlanders goed kunnen zwemmen en Bulgaren niet. Dus als je na een dagje stappen brak bent en je wilt uit brakken is dit the place 2 be! Er gaan vanaf Sunny Beach gratis pendelbussen naar de zwermparken toe en terug.

Nachtleven
Het uitgaansleven in Sunny Beach is heel groot! Naast de honderden barretjes en kroegen bevinden zich ook 5 grote clubs. Het grote aantal jongeren die Sunny Beach opzoeken zorgen ervoor dat er een geweldige sfeer hangt en het ook heel de zomer lang levend blijft Sunny Beach is hard aan het groeien dit is zeker mooi, hierdoor kan ook het land Bulgarije zich ontwikkelen. De afgelopen jaren heeft Bulgarije veel vooruitgang geboekt op het gebied van veiligheid in het land. Ondanks dit moet je er wel alert blijven want een beroving is niet ongewoon hier, zorg daarom dat je altijd via het boulevard of  via de hoofdstraat en niet door de kleine steegjes. Ook zijn de clubs erg goed beveiligd en staan vol met security. Er zijn nauwelijks conflicten omdat de security alles strak in de gaten houdt en ze hebben direct verbinding met de hulpdiensten dus is de ambulance of politie binnen 5 minuten ter plekke